België na corona: een land van kliklijnen, drones die u volgen en de politie als heer en meester

Bijgevoegd artikel gaat niet alleen over internet. Toch vinden we publicatie belangrijk omdat het over onze privacy gaat en aansluit bij andere artikels vrtNWS die wel met internet te maken hebben.

 

Privacyactivist Matthias Dobbelaere-Welvaert roept iedereen op om zich aan de strenge maatregelen te houden. Anders worden we volgens hem straks onvermijdelijk wakker in een politiestaat. Een land geregeerd door koude regels, surveillance op elke straathoek, drones die u volgen, kliklijnen die roodgloeiend staan door overijverige burgers, en waar de politie heer en meester is.

Nu een beetje vrijheid nemen, is straks alle vrijheid afgeven

Dit weekend blijkt dat steeds meer mensen de lockdown moe zijn. Applaudisseren voor hulpverleners, witte lakens uithangen en zwaaien naar een VTM-drone, dat vinden we allemaal nog wel behapbaar. De regels volgen, namelijk in uw kot blijven en geen feestjes houden, dat blijkbaar een pak minder. 

En dat is jammer, want de stiekeme vrijheid die we nu nemen, zal ervoor zorgen dat we grote vrijheden en rechten op lange termijn zullen verliezen. Anders gezegd: de minderheid die zich nu niét aan de regels houdt, zal de meerderheid nog zuur opbreken. 

vrtNWS

 


Posted on April 14, 2020


by Magda


Logo earth Isoc