Minister: 'Schors digitale vergadering bij haperende verbinding'

“Dit is een artikel, dat de Nederlandse situatie beschrijft. Op legaal en organisatorisch vlak kan dit afwijken van de Belgische omstandigheden. We willen het toch graag onder uw aandacht brengen, omdat het gelijkenissen vertoont met de Belgische context, en omdat het ook voor ons boeiend is om te zien wat er in Nederland gebeurt…”

Digitale vergaderingen moeten geschorst worden wanneer er storingen optreden. Die aanbeveling doet minister Ollongren van Binnenlandse Zaken in antwoord op Kamervragen van GroenLinks. Zo’n 25 gemeenten hadden dinsdag 21 april last van haperingen in de live-stream van NotuBiz.

Ollongren beantwoordt vragen van Kamerlid Özütok van Groenlinks, die vragen stelde naar aanleiding van een landelijke storing in het systeem van leverancier NotuBiz waarmee veel gemeenten en provicies digitale vergaderingen uitzenden. De storingen deden zich voor omdat de capaciteit ontoereikend was met de grote toestroom van kijkers bij de 48 vergaderingen die op die dag gepland stonden. Bij 25 van de 48 gemeenten traden er vervolgens storingen op.

AGConnect

 


Posted on May 22, 2020


by Magda


Logo earth Isoc