Veilig telewerken deel 3: herken valse berichten op tijd 19 mrt 2020

Sommige organisaties laten al jaren medewerkers één of meerdere dagen telewerken. Anderen worden er met de quarantaine maatregelen heel plots mee geconfronteerd. Wat de situatie ook is: telewerken mag niet betekenen dat de organisatie een groter gevaar loopt om het slachtoffer te worden van een cyberaanval. Met duidelijke afspraken, het juiste materiaal en voldoende preventieve maatregelen wordt online werken thuis even veilig als op kantoor.

Phishing is online oplichting door middel van valse e-mails, websites of berichten. Cybercriminelen spelen in op de actualiteit en weten welke thema's ons interesseren. Wees daarom steeds op je hoede wanneer je verdachte berichten krijgt die verwijzen naar het Coronavirus of COVID-19.

We waarschuwden al voor phishingberichten die de actualiteit rond corona misbruiken en ook voor allerhande fake news. Maar hackers gebruiken het coronavirus nu ook als lokaas om je naar websites te leiden die in staat zijn om virussen te installeren op je computer.

Dergelijke berichten zijn vaak de toegangspoort voor een cyberaanval. Hier zijn enkele aanwijzingen die je aandacht moeten trekken vooraleer je beslist om op een link of bijlage te klikken.

Safeonweb


Posted on May 3, 2020


by Magda


Logo earth Isoc