Waarom Rusland het valse verhaal verspreidt dat honderden Belgen corona kregen na groepsseks

Een vandaag gepubliceerd Europees rapport toont hoe aan Rusland gelinkte desinformatiecampagnes massaal berichten verspreiden over het falen van Europa in de strijd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een analyse van valse berichten over het coronavirus. Ook complottheorieën en valse medische info bereiken veel mensen, ook bij ons. Het doel is om mensen te doen geloven dat hun regering de coronacrisis niet aankan en de Europese landen af te schilderen als maatschappijen in verval.

e Europese East Stratcom Taskforce doet onderzoek naar desinformatie, dat is bewust valse informatie die wordt verspreid, om de geloofwaardigheid van Europa en Europese instellingen en landen te ondermijnen. Op de website EUvsDisinfo publiceren ze resultaten van die onderzoeken. 

De onderzoekers focussen zich al enkele jaren op georkestreerde propagandacampagnes die in gang worden gezet in Rusland, China en het Midden-Oosten. “De Europese Unie heeft een taskforce die die campagnes onderzoekt en onthult”, vertelt woordvoerder Peter Stano. Al is het niet altijd gemakkelijk om nepnieuws en andere valse informatie te linken aan die landen. Ze zijn zeer goed in het verbergen van hun sporen."

 

vrtNWS

 


Posted on April 3, 2020


by Magda


Logo earth Isoc